Clasice

Dansurile clasice predate de scoala noastra de dans sunt :

Tango
Tango este un dans și gen muzical care a apărut în orașele Buenos Aires, Argentina și Montevideo, Uruguay și s-a răspândit ulterior în toată lumea, dezvoltându-se diferite variante.

Blues
Este un dans lent, romantic si se danseaza in pereche foarte aproape de partener/a.

Disco Fox (Rock)
Disco Fox este un dans social in pereche, care a evoluat în Europa la mijlocul anilor 1970. Acest dans a fost foarte mult influentat de Saturday Night Fever cu John Travolta. În diferite regiuni, aceasta este, de asemenea, cunoscut sub diferite nume: disco hustle, swing fox, disco swing, si rock fox.
Discofox este foarte popular în Germania și Elveția.
Discofox poate fi dansat pe muzica disco din anii ’70, ’80 Eurodisco, Italo disco, disco polo, pop și techno.
Există concursuri internaționale la nivel profesionist de discofox.

Vals Lent
Valsul lent este un dans de ballroom, lent, rotativ in care dansatorii se invart in mod constant, fie în sensul acelor de ceasornic fie invers si care se danseaza pe 3 timpi.

Vals Vienez
Valsul este de asemenea un dans de ballroom, elegant, destul de rapid si plin de maiestrie, un dans rotativ, în care dansatorii se invart in mod constant, fie în sensul acelor de ceasornic (naturale) sau anti-sensul acelor de ceasornic direcție (inversă), intercalate cu non-rotativ schimbare pași pentru a comuta între direcția de rotație. Un adevărat vals vienez este format numai din viraje și schimbare pași. Valsul vienez este dansat în poziția închis.
Il veti intalni adesea la Dansul de DESCHIDERE AL MIRILOR la nunti.

Cha-cha-cha
Cha-Cha este un dans foarte rapid, sacadat, în care musculatura abdomenului și cea a picioarelor (îndeosebi a coapselor) este utilizată intens. Abdomenul lucrează la capacitate maximă, întrucât mișcarea șoldurilor este de unduire, în forma cifrei opt, asemănătoare cu mișcarea din rumba, însă într-un ritm mult mai alert. Despărțirile și revenirile dese care fac parte din coregrafie solicită foarte mult întreg corpul și îmbunătățesc echilibrul fizic.
În timpul acestui dans, se lucrează intens muschii interiori ai coapselor, întrucât mișcarea predominantă în cha-cha este formată din chasse-uri executate stânga-dreapta (lateral, apropiat, lateral), sau față-spate. Piruetele se execută rapid, cu spatele perfect drept, pentru a menține axul vertical în timpul rotației. Efortul depus pentru practicarea cha-cha-ului ajută la obținerea unei musculaturi ferme, deoarece în timpul dansului, articulațiile sunt puternic solicitate, însă cu timpul, mobilitatea acestora crește, ele devin mai puternice și mai elastice.

Country (Polka)
Polka este un dans specific Europei Centrale care se danseaza in perechi pe cerc și, de asemenea, este un gen de muzica dance familiară în toată Europa și America. Ea datează de la mijlocul secolului al 19-lea în Boemia. Polka este un stil cunoscut în multe țări europene și se realizează de către artiști populari în Polonia, Letonia, Lituania, Republica Cehă, Olanda, Croația, Slovenia, Germania, Ungaria, Austria, Elveția, Italia, Ucraina, Belarus, Rusia și Slovacia. Soiuri locale ale acestui dans sunt, de asemenea, găsite în țările nordice, Marea Britanie, Republica Irlanda, America Latină (în special Mexic), și în Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *