Lindy Hop !…in curand la Latino Vibes Dance Academy

Cei mai buni dansatori de Lindy Hop din lume au concurat cu mişcări energice si pline de dinamism pe muzica live a lui Jonathan Stout şi a formaţiei Campus Five. Campionatului Internaţional dedicat acestui stil de dans s-a desfăşurat în anul 2013 în Washington, DC.

Lindy Hop este un stil de dans afro-american, desprins din popularul charleston. Face parte din familia dansurilor swing şi a apărut în New York în perioada anilor 1920-1930, evoluând pe muzica jazz a acelor timpuri. Coordonarea dintre cei doi parteneri este esenţială, mai ales în momentele în care aceştia execută întoarceri, elemente acrobatice şi schimbări de prize.

După cum puteţi vedea în imagini, este nevoie de pregătire şi condiţie fizică temeinică pentru a susţine acest gen de dans. Nu putem să nu remarcăm faptul că pe lângă bucurie şi optimism, aceşti tineri au o poftă de viaţă extraordinară pe care reuşesc să o transmită cu succes întregii asistenţe.

Cu siguranţă această înregistrare plină de energie merită 12 minute din timpul oricărei persoane care îndrăgeşte dansul, indiferent de vârstă!

Sursa: Youtube

Text: LiveBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *